16
JUN
2016

Koliko donacij iz dohodnine lahko pričakujete?

Verjetno ste že prebrskali strani FURSa in ugotovili, koliko dohodnine bo vaša organizacija prejela septembra. V organizaciji boste verjetno predebatirali, kako vam je uspelo ta znesek povečati oz. zakaj se je zmanjšal.
Iz vira dohodnine se sofinancira že kar 4814 slovenskih organizacij, med njimi je večina NVOjev.
Skupaj smo ozavestili kar 413.320 donatorjev, da nam podarijo 0,5 % dohodnine, kar jih čisto nič ne stane.
 
O tem, kako prepričati donatorje, da se odločijo za podporo v obliki namenitve dohodnine, donacije na TRR, SMS donacije in na druge načine, bomo govorili na 4. Srečanju zbirateljev sredstev, ki bo30. septembra v Ljubljani. Gostili bomo dva strokovnjaka iz tujine, ki sta specializirana za zbiranje sredstev od posameznikov. 

Na srečanje se lahko prijavite že sedaj.

Jiri Krupa prihaja iz češke Amnesty International, kjer je vodja oddelka za pridobivanje sredstev. Predaval bo o nizko stroškovnem pridobivanju sredstev od posameznikov. Verjame, da ima večina NVO potencial, da si zagotovi redne prilive nenamenskih sredstev od njihovih podpornikov. Je mnenja, da ni res, da ljudje nočejo darovati, temveč da se organizacije premalo ukvarjajo s komunikacijo in fundraisingom.
Delal je v organizacijah Greenpeace, Amnesty International in Animal defenders. 


Andrea di Caracciolo prihaja iz rimske Scuola di Fundraising, kjer že več let predava o fundraisingu. Posvetil se bo inovativnim pristopom k fundraisingu v muzejih in knjižnicah ter predstavil dobre in slabe prakse, iz katerih se je mogoče veliko naučiti.